Delphicamp

“Η Ομορφιά βρίσκεται στην Απλότητα” Τούρτα Γενεθλίων

Για να τιμήσουμε τα γενέθλια της διευθύντριάς μας, κας Αλεξίας Σίδερη, σας προτείνουμε την παρακάτω εύκολη, γρήγορη μα γευστικότατη τούρτα γενεθλίων που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ιδιαίτερες στιγμές σας. Εμείς τη δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Εσείς θα το τολμήσετε;

ΥΛΙΚΑ:

3 φέτες έτοιμο παντεσπάνι

2 κ.σ. ζάχαρη

400 γρ. κρέμα γάλατος 35% λιπαρών, ήδη κρύα 

100 ml νερό

100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

1 φακελάκι ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι βανιλίνη

Προεραιτικά τρούφα (χρωματιστή ή όχι) ή βρώσιμα κομφετί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη για 4’ αφού έχουν πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Χτυπάμε στομίξερ την κρέμα γάλατος με την άχνη και τη βανιλίνη μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη σφιχτή σαντιγί.

Προχωράμε στην τούρτα. Σε μια πιατέλα βάζουμε 1 παντεσπάνι και με το πινέλο το βρέχουμε αρκετά με το σιρόπι. Απλώνουμε το 1/3 της σαντιγής ισιώνοντάς το με τη σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το 2ο παντεσπάνι, βρέχοντάς το ομοίως με σιρόπι και προσθέτοντας άλλο 1/3 σαντιγί ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, το βρέχουμε ελαφρώς με σιρόπι και πιέζουμε λίγο. Ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη σαντιγί και προσπαθούμε να καλύψουμε εξ ολοκλήρου τα παντεσπάνια.

Αν το έχουμε επιλέξει, πασπαλίζουμε με την τρούφα ή τα κομφετί.

Αφήνουμε την τούρτα για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr/syntagh/paneykoli-toyrta-genethlion/137099/

Καλή απόλαυση!

Σκιαθίτη Παναγιώτα

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter