Delphicamp

DELPHICAMP BLOG – Φεβρουάριος 2022

Αγαπητοί φίλοι της Παιδικής Εξοχής,

“Και στης ζωής τους πιο βαρείς χειμώνες

Αλκυονίδες μέρες καρτερούν”

Αυτό το ωραίο δίστιχο είχε γράψει ο ποιητής Δροσίνης, θέλοντας να τονίσει ότι και μέσα στις πιο δύσκολες εποχές που περνάει κανείς, μπορεί να ελπίζει ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες. Εμείς σαν γνήσιοι κατασκηνωτικοί τύποι είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξοι/ες! Ονειρευόμαστε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με κατασκηνωτικές δραστηριότητες υπό τον ήχο των τζιτζικιών!

 

 

Αιτήσεις Στελεχών

Άνοιξαν και επίσημα οι αιτήσεις στελεχών για το καλοκαίρι του 2022!

Οι θέσεις είναι για:

Μάγειρα/Μαγείρισσα

Λατζέρη/Λατζέρισσα

Προσωπικό καθαριότητας

Ιατρό

Νοσηλευτή/Νοσηλεύτρια

Ψυχολόγο ή Κοινωνικό/η Λειτουργό

Ανιματέρ

Ομαδάρχες/Ομαδάρχισσες

Παρακαλώ προωθήστε σε τυχόν ενδιαφερόμενους τον υπερσύνδεσμο με τη διαδικασία, την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

www.delphicamp.gr/αίτηση-στελέχους-διαδικασία

 

Αιτήσεις κατασκηνωτών

Οι αιτήσεις για τους κατασκηνωτές θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο από 1η Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενες οικογένειες μπορούν να τυπώσουν, συμπληρώσουν και σκανάρουν το δελτίο κατασκηνωτή και να το στείλουν με email στο info@delphicamp.gr

Το δελτίο κατασκηνωτή εκδηλώνει απλά το ενδιαφέρον σας, η οριστική εγγραφή σας στην Παιδική Εξοχή πραγματοποιείται μόνο με την εγγραφή σας στο Ταμείο σας, στον ΟΑΕΔ ή με τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο μας και κατάθεση προκαταβολής, εάν έρχεστε ιδιωτικά.

Το ιατρικό δελτίο, την συναίνεση GPDR και το έντυπο COVID, είναι για την 1η μέρα της κατασκήνωσης, μαζί με μια φωτοτυπία από τη σελίδα με τα εμβόλια. Αυτά δεν χρειάζεται να τα επισυνάψετε στο email.

Οι ημερομηνίες των περιόδων που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας είναι ακόμα ενδεικτικές, μέχρι να μας δοθούν σαφείς οδηγίες για την περίοδο λειτουργίας της Παιδικής Εξοχής.

Οι εγγραφές στα Ταμεία (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ) αναμένονται να ξεκινήσουν Μάρτιο ή Απρίλιο. Θα ενημερώσουμε με email και με sms τους περσινούς μας κατασκηνωτές, αλλά και όσους νέους επικοινώνησαν μαζί μας για το καλοκαίρι του 2022.

Μπορείτε πάντα να καλείτε την Κα Μάρω στο 2109630487, Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 10:30 – 5:30. Ή να μας στείλετε email στο info@delphicamp.gr και θα σας καλέσουμε εμείς!

 

Αυτόν τον μήνα μας άρεσαν τα παρακάτω:

 

Πως πήρε το όνομά του ο Φεβρουάριος;

 

Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του έτους, με διάρκεια 28 ημέρες για τα κοινά έτη και 29 ημέρες για τα δίσεκτα.

Αρχικά ήταν ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου.

Γύρω στο 153 π.Χ, όταν ο Ιανουάριος έγινε ο πρώτος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου, ο Φεβρουάριος καθιερώθηκε ως δεύτερος, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα στο δωδεκάμηνο πολιτικό ημερολόγιο. Με την ημερολογιακή μεταρρύθμιση του Ιουλίου Καίσαρα το 45 π.Χ. ο Φεβρουάριος είχε 29 μέρες τα κοινά έτη και 30 μέρες στα δίσεκτα. Όμως, το 4 π.Χ. ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος αφαίρεσε από τον Φεβρουάριο μία μέρα και την προσέθεσε στον Αύγουστο, που ήταν αφιερωμένος στο πρόσωπό του.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare (εξαγνίζω, καθαίρω), λόγω των τελετών εξαγνισμού και καθαρμού που τελούνταν στη Ρώμη (Februa και Feralia), από τις οποίες προέρχονται οι μεταγενέστερες γιορτές των Απόκρεω και οι εκδηλώσεις του Καρνάβαλου.

Ο Φεβρουάριος δημιουργεί αισιοδοξία, ως τελευταίος μήνας τού χειμώνα, σχετική η παροιμία «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει».

 

Βίντεο

Αυτό το βίντεο μοιράζεται μαζί μας τα συμπεράσματα μια έρευνας που αποκαλύπτει πόσο πολύ καλό κάνει η κατασκήνωση στα παιδιά. Μπορείτε να επιλέξετε ελληνικούς υπότιτλους:

https://youtu.be/KEIg3lQ1pDg

 

Χειροτεχνία

Κατασκευή χαρταετού

Προειδοποίηση: δεν είναι από τις πιο απλές κατασκευές, αλλά το βιντεάκι τα δείχνει βήμα-βήμα.

 

 

 

Φωτογραφίες

Μια από τις αγαπημένες μας από τη Β’ περίοδο 2021!

Με κατασκηνωτικούς χαιρετισμούς,

 

 

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter