Delphicamp

Αγαπημένος χαρακτήρας: Άριελ

Η δημοφιλέστερη πριγκίπισσα, πιθανόν λόγω της πράσινης ουράς της και των εντυπωσιακών μαλλιών της. Κάτι άλλο που την καθιστά μοναδική, είναι ότι πρόκειται για τη μόνη πριγκίπισσα που γεννήθηκε ως μυθικό ον – γοργόνα. Γνωρίζατε όμως ότι το χαρακτηριστικό θαλασσοπράσινο χρώμα της ουράς της, φτιάχτηκε ειδικά για αυτήν στο στούντιο της Disney; Μάλιστα αυτή η απόχρωση πλέον φέρει το όνομα του δημοφιλούς χαρακτήρα. Επιπλέον, η ταινία «Μικρή Γοργόνα» σηματοδότησε την αναγέννηση της Disney, που είχε οικονομικά προβλήματα. Φανταστείτε ότι η τελευταία τους ταινία με επίσημη πριγκίπισσα ήταν “Η Ωραία Κοιμωμένη” το 1959. Πλέον η Άριελ υπάρχει παντού: ρούχα, κοσμήματα, καλλυντικά, κούκλες, είδη γραφείου, οικιακής χρήσης κ.ά. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα:

ΑΡΙΕΛ

Η Άριελ εμφανίζεται ως μια όμορφη, νεαρή γοργόνα με ελεύθερο πνεύμα που φημίζεται για την μελωδική φωνή της. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η περιέργειά της κι η αγάπη της για εξερεύνηση – ιδίως του ανθρώπινου κόσμου. Αυτό τη φέρνει σε σύγκρουση με τον επιφυλακτικό πατέρα της. Είναι επίσης πολύ γενναία και εφευρετική, άσχετα με τον εκάστοτε κίνδυνο που αντιμετωπίζει. Χαρακτηριστικά, σώζει μόνη της τον πρίγκιπα Έρικ και τον ερωτεύεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις διατηρεί την αισιοδοξία της και την αυτοπεποίθησή της. Καλύτερός της φίλος είναι το ψάρι Φούσκας, που τη συνοδεύει στις εξερευνήσεις της. Ενίοτε συμβουλεύεται και έναν γλάρο, με κωμικά αποτελέσματα. Σταδιακά αναπτύσσει κοντινή σχέση με τον κάβουρα – σύμβουλο του πατέρα της και μαέστρο της χορωδίας που συμμετέχει, Σεμπάστιαν, ενώ αρχικά τον θεωρούσε ενοχλητικό.

Από την άλλη, έχει αρκετά ελαττώματα. Είναι πεισματάρα, ριψοκίνδυνη και παρορμητική, αγνοώντας τελείως τις συμβουλές του πατέρα της. Επίσης είναι τόσο αφελής θέλοντας να γίνει άνθρωπος χωρίς να ξέρει τί ακριβώς σημαίνει ή αν γίνεται. Το κυριότερο όμως είναι η επιπολαιότητά της: ερωτύεται έναν άνθρωπο στον οποίο δεν έχει μιλήσει ποτέ, ενώ απευθύνεται σε μια εμφανώς ύποπτη εξόριστη μάγισσα (Ούρσουλα) για να της δώσει πόδια. Φαίνεται ο θυμός της να θολώνει την κρίση της. Επιπλέον, υπερεκτιμά τις ικανότητές της, αφού δίνει οικειοθελώς τη φωνή της στην μάγισσα. Υποτίθεται ότι ήταν το μόνο χαρακτηριστικό που θα έκανε τον αγαπημένο της να την αναγνωρίσει άμεσα, αλλά μάλλον θεώρησε ότι θα έβρισκε άλλον τρόπο να το πετύχει. Δεν σκέφτηκε καν να γράψει αυτά που αν μπορούσε θα έλεγε. Ας αποδεχτούμε ότι  αν και πολύ συμπαθητική, μάλλον δεν είναι η πιο έξυπνη ηρωίδα.

Της αρέσει η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, η εξερεύνηση, η περιπέτεια κι οι φράουλες. Στον ελεύθερο χρόνο της κάνει συλλογή μικροαντικειμένων από τον κόσμο της στεριάς, χαλαρώνει με τον Έρικ – κι αργότερα την κόρη τους Μέλοντυ ή διασκεδάζει με τον Φούσκα, τον γλάρο και τον Σεμπάστιαν. Αντίθετα απεχθάνεται τον ρατσισμό, την προκατάληψη, τις απαγορεύσεις, την καταστροφή σπάνιων αντικειμένων και να της φέρνουν αντίρρηση.

ΕΧΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ…

Σκιαθίτη Παναγιώτα

Ψυχολόγος / Δραματοθεραπεύτρια

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter