Delphicamp

Η γωνιά της Aνάγνωσης

Καθημερινά διαβάζουμε πολύ. Από οδηγίες χρήσης ενός αντικειμένου, κατευθύνσεις για τον προορισμό μας και νέα που μας ενδιαφέρουν, μέχρι πιο περίπλοκα αναγνώσματα όπως τα μαθήματά μας, μια ξένη γλώσσα ή επιστημονικές έρευνες. Η πιο ευχάριστη ανάγνωση όμως είναι αυτή των λογοτεχνικών βιβλίων. Μπορεί να είναι επιστημονικής φαντασίας, ρομαντικά ή μυστηρίου αλλά ένα είναι σίγουρο: μας βυθίζουν και μας συναρπάζουν.

Προς τιμήν της Παγκόσμια Ημέρας Βιβλίου, σας έχουμε κάποιες προτάσεις που ξεχωρίσαμε. Εννοείται ότι είναι απλά ενδεικτικά, αλλά σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Ο τρομερός εχθρός – Jorge Bucay

Ήταν κάποτε ένας βασιλιάς που διψούσε για ολοένα και περισσότερη δύναμη. Οι τρόποι του όμως τον έκαναν αντιπαθή στον περίγυρό του. Από την άλλη, στο βασίλειο ζούσε ένας σοφός μάγος, με τη φήμη ότι προβλέπει το μέλλον, που ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ζήτημα χρόνου ο βασιλιάς να θεωρήσει τον μάγο εχθρό του. Μια ιστορία για τη φιλία, τους κινδύνους του εγωισμού και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές ο μόνος μας αντίπαλος είναι ο εαυτός μας.

Ο Κάφκα και η κούκλα – Larissa Theule & Rebecca Green

Μια ιστορία εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή του γνωστού συγγραφέα Franz Kafka. Ο Kafka συναντά ένα θλιμμένο κοριτσάκι που μόλις έχασε την κούκλα του. Ο συγγραφέας το παρηγορεί λέγοτας ότι η κούκλα απλά ταξιδεύει και του γράφει γράμματα σαν να τα έστελνε αυτή. Ένα βιβλίο για την αλλαγή και την εξέλιξη, που αποδεικνύει ότι οι λέξεις έχουν δύναμη.

Η ζωγραφιά της Χριστίνας – Ευγένιος Τριβιζάς

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως οι ήρωες των βιβλίων έχουν δική τους ζωή; Ότι το βράδυ φεύγουν από το ράφι τους κι αναζητούν νέες περιπέτειες; Στο πνεύμα του μικρού Πρίγκιπα, η Χριστίνα φεύγει από το βιβλίο της που κανείς δεν διαβάζει, και ψάχνει ένα πιο ενδιαφέρον να εγκατασταθεί. Υπάρχει όμως κάποιο που θα την καλύψει; Μια ιστορία για την αναζήτηση, την ωριμότητα και την αυτοπεποίηθση που αποκτούμε όταν συνειδητοποιησουμε ότι είμαστε ήδη επαρκείς.

Δε θα σε πειράξει κανείς – Βασίλης Κουτσιαρής

Τί κάνεις όταν θέλεις να δείξεις έμπρακτα την συμπαράστασή σου σε κάποιον; Μέχρι πού φτάνουμε για κάποιον που αγαπάμε; Και τί συμβαίνει όταν παράλληλα αναζητούμε τη δική μας θέση στον κόσμο; Ένα παραμύθι για την ανιδιοτελή αγάπη, τις δυσκολίες της χρόνιας νόσου μέσα στην οικογένεια και την διαμόρφωση της ταυτότητας.

Φιλενάδα, φουντουκιά μου – Αγγελική Βαρελλά

Τα παιδιά μια γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας, παίζουν καθημερινά γύρω από μια φουντουκιά δίνοντάς της ρόλους. Σύντομα όμως γίνεται επίκεντρο της ευρύτερης εκβιομηχανοποίησης της περιοχής και ο Δήμος αποφάσισε να την ξεριζώσει. Θα καταφέρουν τα παιδιά να σταματήσουν το τρομερό εγχείρημα; Πόσοι ακόμη θα πάρουν το μέρος τους; Μια ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ με την απειλή της κλιματικής αλλαγής να επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας.

Εσείς έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά που προτείναμε; Ποιό σας ελκύει περισσότερο; Όπως πάντα, περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις.

Σκιαθίτη Παναγιώτα

Ψυχολόγος / Δραματοθεραπεύτρια

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter