Delphicamp

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 2023 ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρά την 3ετή συνεργασία μου με το Delphicamp, είναι η πρώτη φορά που παρευρέθηκα στο Εργαστήρι Στελεχών, και ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία. Συμμετείχαν περίπου 35-40 υποψήφιοι ομαδάρχες διαφόρων κατασκηνωτικών περιόδων, πολλοί εκ των οποίων, πρώην κατασκηνωτές. Παρόλο που δεν γνωρίζονταν όλοι εξ αρχής μεταξύ τους, η διάθεση να συνεργαστούν και να παίξουν ήταν εμφανής.

Πρώτη μέρα – παιχνίδια αζμπέτα (to know us better)

Η πλειοψηφία, φτάσαμε μεσημέρι προς απόγευμα Παρασκευής κι αμέσως ταχτοποιηθήκαμε στα σπιτάκια μας. Έχοντας όλη την κατασκήνωση στη διάθεσή μας απερίσπαστα, μπορέσαμε να εξερευνήσουμε πτυχές της που ίσως δεν είχαμε προσέξει αρκετά πριν. Να είστε σίγουροι ότι βρήκαμε τρόπους να τις αξιοποιήσουμε, κάτι που θα βιώσετε από πρώτο χέρι όσοι είστε κοντά μας το καλοκαίρι του 2023.

Μετά από ένα χορταστικό γεύμα (μπιφτέκια και θρεπτική πατατοσαλάτα για τους απαιτητικούς), μας καλωσόρισε η οικοδέσποινα και διευθύντριά μας, κα Αλεξία Σίδερη με παιγνίδια γνωριμίας για να δεθεί η ομάδα και να σπάσει ο πάγος. Συστηθήκαμε με ευφάνταστους τρόπους, που θα εφαρμόσουμε σε ποικίλα στέκια ώστε να γνωριστούν καλύτερα κι οι φετινοί μας κατασκηνωτές. Μοιραστήκαμε εμπειρίες, αστεία και περίεργα περιστατικά από τη ζωή μας. Δηλώσαμε τα ενδιαφέροντά μας, ώστε να οριστούν καλύτερα οι αρμοδιότητές μας, ενώ μας δόθηκε η δυνατότητα για μια μικρή επίδειξη των ταλέντων μας. Ήταν κουραστική η μέρα λόγω του ταξιδιού, οπότε αποσυρθήκαμε νωρίς για ξεκούραση, ώστε να είμαστε ανανεωμένοι την επομένη.

Δεύτερη μέρα – το ζουμί της υπόθεσης

Το Σάββατο ξεκίνησε 08:30 με πρωινό που σέρβιραν έως τις 09:30. Εκεί μας υποδέχτηκε ο αρχηγός, κος Μιχάλης, που εξήγησε σε όλους και κυρίως τους καινούργιους ομαδάρχες τις βασικές αρχές της κατασκήνωσης: σεβασμός, ενσυναίσθηση, συμπερίληψη, επικοινωνία. Ακολούθησαν παιγνίδια που ανέπτυσσαν τις παραπάνω δεξιότητες. Μετά από ένα φρούτο για δεκατιανό, ανεβήκαμε στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, όπου μάθαμε ή θυμηθήκαμε πολλά ομαδικά κατασκηνωτικά παιγνίδια που θα συναντήσουμε καθ’ όλη τη διαμονή μας στο Delphicamp το καλοκαίρι. Εκεί βγάλαμε και τις περισσότερες φωτογραφίες που θα κοσμήσουν μελλοντικά posts μας. Αρχίσαμε να συμμετέχουμε επίσης σε έναν διαγωνισμό “εξουδετέρωσης” του αντιπάλου με χρηστικά αντικείμενα, με στόχο να διαρκέσει ολημερίς, αλλά χιουμοριστικά εγκαταλείφθηκε στην πορεία πριν αναδείξουμε νικητή.

Ύστερα από την υπέροχη καρμπονάρα και την μεσημεριανή ξεκούραση, μαζευτήκαμε στη βεράντα, όπου ο αρχηγός εξήγησε αναλυτικά το καθημερινό πρόγραμμα της κατασκήνωσης, τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες ενός ομαδάρχη. Έλυσε τυχόν απορίες, εξήγησε διεξοδικά τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, και παίξαμε την «κατασκηνωτική μπουγάδα»: μια σειρά πιθανόν κατασκηνωτικών προβλημάτων στα οποία καλούμασταν να δώσουμε λύση, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Συνεχίσαμε με πολλά ακόμη παιγνίδια που μας έδωσαν έμπνευση για την εφεύρεση δικών μας, που θα εφαρμόσουμε στους κατασκηνωτές. Επιπλέον μας προέτρεψε να σκεφτούμε ιδέες για το στέκι μας πριν ακόμη ξεκινήσει η εκάστοτε περίοδος, κάτι που οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου στεκιού για τα παιδιά της μεγάλης κατηγορίας: του κινηματογράφου. Δηλώνουμε ήδη ενθουσιασμένοι!

Μετά το βραδινό, ακολούθησαν σύντομα παιγνίδια αναμονής με την κα Αλεξία, για να περνά η ώρα ευχάριστα όσο περιμένουμε κάποια δραστηριότητα. Πήραμε τόσες ιδέες που, εφόσον εφαρμόσαμε οι ίδιοι, δεν θα έχει λόγο να βαρεθεί κανείς. Ύστερα είχαμε ελεύθερη ώρα πριν την βραδινή ξεκούραση, την οποία πολλοί αξιοποιήσαμε βλέποντας Eurovision κι ανακαλύπτοντας ότι έχουμε πολλές κοινές προτιμήσεις.

Τρίτη μέρα – αναμνηστικά και αποχαιρετισμός

Την επομένη, μετά το πρωινό, αρχίσαμε να αποχαιρετάμε μέλη που έπρεπε να προλάβουν την συγκοινωνία τους, ξέροντας ότι θα μας λείψουν. Δώσαμε την υπόσχεση να κρατάμε επαφή, ακόμη και στο σύντομο διάστημα που μας απομένει μέχρι να ξαναβρεθούμε. Όσοι απομείναμε, βγάλαμε σύντομα βιντεοκλίπ σε διάφορα μέρη της κατασκήνωσης, τα οποία θα δείτε σταδιακά στο feed σας, αν μας ακολουθήσετε στα social media. Θα σας δώσουν μια μικρή γεύση από το δουλειά του μελλοντικού μας videographer. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που αν ήξερα, θα φρόντιζα να είχα ζήσει νωρίτερα. Ελπίζω του χρόνου να μαζευτούμε ακόμη περισσότεροι. Για την ώρα…

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2023!

 

 

ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Ψυχολόγος / Δραματοθεραπεύτρια

 

#stafftraining #delphicamp #thankstocamp #bestcampever #bestcampstaffever

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter