Vegan Μαγειρίτσα

Το πασχαλινό τραπέζι είναι σίγουρα από τα πλουσιότερα  όλης της χρονιάς, ο πρωταγωνιστής του όμως είναι πάντα η μαγειρίτσα. Όσο σταδιακά προχωράμε σε νέες διατροφικές συνήθειες, ολοένα και περισσότεροι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες γεύσεις ασχέτως καθημερινών διατροφικών συνηθειών. Εδώ έχουμε μια εναλλακτική πρόταση του παραδοσιακού γεύματος, που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι χορτοφάγοι, αλλά θα βάλει όλους σε διάθεση πειραματισμού στην κουζίνα τους.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση

300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια

100 γρ. ρύζι καρολίνα

250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια

100 γρ. μαρούλι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

100 γρ. ταχίνι

1500 ml ζωμό λαχανικών

Χυμό 2 λεμονιών

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια σε 2 δόσεις. Σοτάρουμε, κι όταν χρυσαφίσουν, τα μεταφέρουμε σε μπολ και προς το παρόν τα αφήνουμε
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα, χωρίς πλύσιμο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2’
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για ~30’
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και το χυμό λεμόνι. Με μια βαθιά κουτάλα προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε μέχρι γίνει έχουμε ομοιόμορφο
  5. Αδειάζουμε το μπολ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άνηθο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για ~3’ ακόμη
  6. Προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο ακόμη κρίνουμε κι ανακατεύουμε μια τελευταία φορά

Προτείνουμε να σερβιριστεί όσο είναι ακόμη ζεστή.

Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/pasxa/vegan-mageiritsa 

Καλή δοκιμή!

Παναγιώτα Σκιαθίτη

Περισσότερες ανακοινώσεις

Tags

Εγγραφή στο newsletter